Noel

Noel, Fanf (Part.) (0)
voor:
Fanfare
Uitgave:
Partituur
Artikelnr.:
986588
Arrangeur:
Moeilijkheid:
medium
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
GOB 000847-120
ISMN:
9790035216460

Beschrijving

'Noel' is gebaseerd op de zeer bekende Engelse Carol 'the First Noel'.
Over de 'leeftijd' van dit lied is men het niet eens. Zo zijn er geleerden die beweren dat het al vanaf begin dertiende eeuw gezongen werd, anderen zeggendat het lied vanaf de zestiende eeuw bestaat.
De eerste publicatie plaats was in een verzamelbundel: 'Christmas Carols, Ancient and Modern', bijeengebracht door William B. Sandys. (Londen, 1833).
Over de exacte herkomstis men het wel eens, deze is onbekend. Door Normandische invloeden op de tekst, wat tot gevolg had dat de spelling van het lied niet eensluidend is (Noel, Nowell), wil een enkeling nog wel eens beweren dat Frankrijk de bakermatvan dit lied is, maar over het algemeen wordt aangenomen dat 'the First Noel' voor het eerst ergens in Engeland gezongen is.

23,50  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven