Jacques Offenbach (1819 – 1880)

Orpheus in the Underworld

Overture

voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur, dirigeerpartij, orkestpartijen
Artikelnr.:
1560160
Auteur / Componist:
Arrangeur:
Moeilijkheid:
gevorderdzeer moeilijk
Maten:
21 × 29,7 cm
Duur:
9:10 minuten
Uitgavejaar:
1993
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
MVSR1711

Beschrijving

De Frans-Duitse componist Jacques Offenbach (1819-1880) wordt beschouwd als de grondlegger van de moderne operette en vestigde het als een onafhankelijk muziektheatergenre. Zijn belangrijkste werk, "Orpheus in de onderwereld", ging in première in het theater van Offenbach in Parijs op 21 oktober 1858, waardoor hij populair werd in heel Europa.

"Orpheus in de onderwereld" is een vrolijke parodie op de Griekse mythologie, voornamelijk de legende van Orpheus en Eurydice. Tegelijkertijd plaagde Offenbach de welvarende samenleving van Parijs, aangezien de Griekse mythologie een zeer populair gespreksonderwerp was voor de heren. Bepaalde insinuaties in de plot maakten ook een karikatuur van de dubbele moraal van de mooie mensen.

In de muziek van zijn operettes bood Offenbach vindingrijkheid en ongeëvenaarde geestigheid. Zoals bijna geen ander werk in de muziekliteratuur vertegenwoordigt "Orpheus in der Unterwelt" opgewektheid, goed humeur en opwinding. De beroemde "Can-Can" aan het einde van de ouverture onderstreept dat sentiment en vormt het idee van typisch Franse lichte muziek voor de komende decennia.

142,70  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst

Aanverwante artikelen

J. Offenbach: Orpheus in der Unterwelt, Blaso (Part.)

Audio

Jacques Offenbach

Orpheus in the Underworld

Overture

voor: Harmonieorkest

Partituur

Artikelnr.: 1690885

14,60  €incl. BTW, plus verzendkosten
Levertijd: 1–2 weken (nl)
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven