Michiel Oldenkamp, Jaap Kastelein

Horen lezen & spelen 2

Methode voor althoorn + CD

Michiel Oldenkamp et al. - Horen lezen & spelen 2Michiel Oldenkamp et al. - Horen lezen & spelen 2Michiel Oldenkamp et al. - Horen lezen & spelen 2Michiel Oldenkamp et al. - Horen lezen & spelen 2

Menuet

De zwaaiende zwanen

Het zwanenmeer

voorAlthoorn (es)
UitgaveMuziek lesboek, playback-CD
Artikelnr.667759
Auteur / ComponistMichiel Oldenkamp, Jaap Kastelein
RedactieTijmen Botma
TaalNederlands
Omvang52 pagina’s; 23 × 30,5 cm
Uitgavejaar2001
Uitgever / ProducentDe Haske
Productie nr.DHP 1012657-400
ISBN9789043112673

Beschrijving

Horen, lezen & spelen - de meest complete methode voor blazers - is verschenen voor dertien verschillende instrumenten in drie delen die geschikt zijn voor zowel groeps- als individueel onderwijs. Deze succesvolle methode is samengesteld volgens de hedendaagse normen en eisen van het muziekonderwijs en de daarbij behorende examens.

Elk boek staat boordevol gehooroefeningen, spelletjes, puzzels, tips en wetenswaardigheden. De begeleidings-cd's zorgen voor extra speelplezier. In alle drie de delen is dr. Checkup de guitige gids die de leerlingen steeds begeleidt met nuttige informatie en tips. In deel 3 krijgt hij versterking van ene Theodor Tonleiter.

In deel 1 komen de notenwaarden tot achtsten in een beperkte omvang aan de orde, evenals een aantal voortekens. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de belangrijkste hulpgrepen. De geschiedenis van het instrument staat beschreven op een speciale bladzijde met fraaie illustraties.

In deel 2 staat - naast een ritmische uitbreiding naar zestiende noten en de introductie tot de 6/8 maatsoort - een chromatische toonuitbreiding op het programma. Verder belicht elk boek speeltechnieken en oefeningen die zijn toegespitst op het betreffende instrument. Een bladzijde met nieuwe informatie over het instrument is weer een waardevol extraatje.

In deel 3 komt het spelen van talrijke stukken op de eerste plaats, maar ook nieuwe toonladders en intervallen komen aan de orde, evenals Theodor Tonleiter's uitleg over majeur- en mineurtoonsoorten. De leerlingen leren improviseren over een akkoordenschema. Verder bevat deel 3 ritmische uitbouw tot de meest voorkomende en gebruikte combinaties van notenwaarden. Interessante wetenswaardigheden over de bouw van het instrument komen op een speciale bladzijde aan bod.

25,50 €
Sorry, dit artikel is niet langer beschikbaar.
op de verlanglijst
Aanverwante artikelen
Michiel Oldenkamp et al. - Horen lezen & spelen 1
Michiel Oldenkamp, Jaap Kastelein

Horen lezen & spelen 1

voor: Althoorn (es)

Muziek lesboek, playback-CD

Artikelnr.: 667761

23,50 €incl. BTW, plus verzendkosten
Levertijd: 1–2 weken (nl )
Michiel Oldenkamp et al. - Horen, lezen & spelen 3
Michiel Oldenkamp, Jaap Kastelein

Horen, lezen & spelen 3

voor: Althoorn (es)

Muziek lesboek, playback-CD

Artikelnr.: 667971

23,50 €incl. BTW, plus verzendkosten
Levertijd: 2–4 weken

Onlangs bekeken

Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2023 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-comWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven