Hermann Pallhuber (* 1967)

Elements of Nature

Suite

H. Pallhuber: Elements of Nature, Blaso (Pa+St) (0)
voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur, losse partijen
Artikelnr.:
1000978
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
zeer moeilijk
Talen:
Duits, Engels, Frans, Nederlands
Maten:
30,5 × 22,9 cm
Uitgavejaar:
2011
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
BMP10101504
ISMN:
9790365201815

Beschrijving

Aarde - vuur - water - lucht: zonder deze elementen zou er geen leven mogelijk zijn. Ze drukken een stempel op onze kijk op de wereld, onze gedachten en onze gevoelens. Vermoedelijk is de indeling van de wereld in aarde, vuur, wateren lucht een van de oudste principes die de mensheid kent. Deze vier basiselementen zijn diep verankerd in de geest en het gevoelsleven van de mens. Volgens de oude Grieken is alles ontstaan uit aarde, vuur, water en lucht, enheeft elk element zijn eigen kenmerken. Alle andere substanties in de natuur komen eruit voort. Alle schepselen, ook de mens, bestaan uit alle vier de elementen, die tevens invloed uitoefenen op het bewustzijn. De elementen brengenlichaam en ziel in balans. De suite Elements of Nature bestaat uit vier delen. Elk deel correspondeert met een van de elementen: Dances of Fire (Vuurdansen): Wild, magisch, gevaarlijk - het vuur staat voor de wil van de mens. TheCircle of Water (De watercyclus): Stromend, oneindig, machtig - het water belichaamt de gevoelens van de mens. Planet Earth (Planeet Aarde): Gestructureerd, tastbaar, vruchtbaar - aarde symboliseert het bewustzijn van de eigen ik.Air - The Spirit of Life (Lucht - de geest des levens): In beweging, veranderlijk, rationeel - de lucht stelt het intellect van de mens voor. In deze suite verbindt een hoofdmotief de vrouwelijke elementen (aarde en water) metde mannelijke (vuur en lucht). Alle vier de elementen zijn weer middels muzikale motieven met elkaar verbonden. Een grootse proloog en een epiloog vormen het raamwerk van de compositie.

331,10  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven