Hermann Pallhuber (* 1967)

Rising into a New Era

voorHarmonieorkest
UitgavePartituur
Artikelnr.1681228
Auteur / ComponistHermann Pallhuber
Moeilijkheidmakkelijkmedium
Omvang56 pagina’s
Duur9:30 minuten
Uitgavejaar2024
Uitgever / ProducentSymphonic Dimensions Publishing
Productie nr.SDP 267-24-01
ISMN9790502953874

Beschrijving

"Rising into a New Era" werd gecomponeerd in 2023 in opdracht van de stad Landeck ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan als stad. Het werk vormt het inleidende deel van een trilogie en beslaat de jaren 1923 tot 1956, waarin Landeck zich ontwikkelde van een marktplaats tot een stad. Het begin van het stuk wordt gekenmerkt door een terughoudende en stille sfeer, die de aanvankelijke onzekerheid weerspiegelt tijdens een periode van economische uitdagingen. Het optimisme voor een nieuw begin wordt alleen weerspiegeld door het geluid van de nieuwe klokken van de stad. Het centrale motief, dat door het hele stuk loopt, is afgeleid van de naam van de stad: LAnDECk (A-D-E-C). Dit motief klinkt aan het begin in het klokgelui, waarna het zich geleidelijk ontwikkelt tot het hoofdthema door de zachte tonen van de klarinetten. Na de eerste jaren van de jonge stad, waarin een positieve maatschappelijke verandering en nieuwe veiligheid worden gesymboliseerd door een tweede muzikaal thema, onderbreekt de plotselinge uitbraak van de Tweede Wereldoorlog deze vooruitgang. Een treurige melodie, ontleend aan het vrolijke tweede thema van het stuk, spreekt van verdriet, weemoed, maar ook troost en hoop op vrede en vrijheid. Een "Vivace furioso" vangt de onzekerheden en heftige turbulentie van de oorlog in. Deze emotionele onrust kalmeert geleidelijk en mondt na een subtiel hobo- en saxofoonsolo uit in het nu machtige hoofdthema in de vorm van een majestueuze koraal. Een "Vivace con bravura" brengt het werk stralend ten einde en wijst op een versterkte toekomst voor de stad Landeck.

We gebruiken YouTube om video-inhoud in te sluiten. Deze Google-service heeft zijn eigen cookies en kan gegevens over uw activiteit verzamelen. Meer informatie vindt u in de gegevensbeschermingsverklaring van de aanbieder. We hebben uw toestemming nodig om YouTube-video's weer te geven:

Bekijk YouTube-inhoud
40,80  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst

Aanverwante artikelen

H. Pallhuber: Rising into a New Era, Blaso (Pa+St)
Hermann Pallhuber

Rising into a New Era

voor: Harmonieorkest

Partituur, losse partijen

Artikelnr.: 1681218

189,50  €incl. BTW, plus verzendkosten
Levertijd: 1–2 weken (nl)
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven