Bart Picqueur (* 1972)

A Froghitters' Fantasy

Konzertwerk

B. Picqueur: A Froghitters' Fantasy, Blaso (Pa+St) (0)
voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur, losse partijen
Artikelnr.:
1000735
Auteur / Componist:
Uitgavejaar:
2004
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
0410.1.228
ISMN:
9790365208784

Beschrijving

Een schijnbaar vredige ochtendnevel hangt boven het donkmeer. Een silhouet tekent zich af aan de oever, het is een man met een spade. Roerloos staart hij over het water, als was hij Neptunus zelf, zijn spade een drietand. Wanneerde zon stilaan het donker en ook de nevel verdrijft springt een familie onbezorgde lieve kikkertjes van lelieblad naar lelieblad. Tot plots een angstaanjagende reus met een enorme knuppel voor hen staat. Het wordt een gevecht op levenen dood, de kleintjes duiken snel weer het water in, de papa kijkt angstig rond, ziet tot zijn opluchting dat zijn hele kroost in veiligheid is, maar wordt dan op lafhartige wijze in de rug aangevallen. Met een doffe slag opzijn groene kop wordt zijn lot bezegeld. De hele kikkerkolonie blijft verweesd achter. Met militaire eer wordt hulde gebracht aan de kleine grote held, in zijn toespraak huldigt de kikkerprins de krachtige achterste ledematen vande betreurde, die op hetzelfde ogenblik als aperitiefhapje geserveerd worden in het 'laurierblad'. 'A froghitters fantasy' werd gecomponeerd in opdracht van de Berlaarse fusieharmonie 't meziek'.Op de compositiewedstrijd van het voorbij Europese Muziekfestival voor de jeugd te Neerpelt werd het werk bekroond met de publieksprijs.

137,60  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven