Bart Picqueur (* 1972)

Danzas Del Infierno

B. Picqueur: Danzas Del Infierno, Blaso (Part.) (0)
voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur
Artikelnr.:
1001016
Auteur / Componist:
Uitgavejaar:
2008
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
0801.5.390
ISMN:
9790365214563

Beschrijving

Danzas del infierno is de soundtrack van een imaginaire film. De beelden zijn dus niet concreet maar worden gevormd in de fantasie van achtereenvolgens de componist, de dirigent, de muzikant en tot slot de luisteraar.Het scenariozou ongeveer als volgt kunnen gaan:The devil’s dance hallNa een fijn maar zondig leven dalen de zielen van Adelbrecht en Engelbrecht af tot de duistere diepten van de hel. In de verte achter hen klinken nog de echo’s van aardse klaagzangen.Over de grond en door de lucht beweegt een venijnig en slijmerig ongedierte zich voort. Wanneer plots een hels licht wordt aangestoken bevinden zij zich te midden van miljoenen lotgenoten in een reusachtige balzaal met6 hoge zuilen en 6 gigantische kroonluchters. 6 lakeien kondigen plechtig de de duivel aan (leitmotief) en prompt verschijnt haar rijzige silhouet: Lucifrina! Een zwart avondkleed met diep uitgesneden rug. Een hoge split aan haareindeloze linkerbeen toont een glimp van haar wijnrode jaretelles. Ze kijkt recht in de ogen van Adelbrecht en nodigt hem uit met haar de dans te openen.The devil’s tangoIn de tango maken we kennis met de duale persoonlijkheid vande duivel. Verleidelijk en gesofisticeerd aan de buitenkant versus fundamenteel malafide en geslepen van binnen. De dans begint zeer subtiel met de fugatische thema-inzetten als metafoor voor haar virtuose benenspel. Maar al snellaat ze de arme Adelbrecht alle hoeken van het parket zien, tot deze tenslotte uitgeput zeerzijgt.IntermezzoOp zoek naar een nieuwe danspartner baant Lucifrina zich een weg tussen haar vers aangekomen pupillen. Engelbrtecht gedraagtzich zo onopvallend mogelijk maar er is geen ontkomen aan. The devil’s waltzVanaf de eerste maten van de wals gaat het er zeer wild aan toe. De centrefugale krachten zorgen ervoor dat Engelbrecht nog nauwelijks de grond raakt.

48,40  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven