Bart Picqueur (* 1972)

De Bello Gallico

Konzertwerk

Placeholder image
voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur, losse partijen
Artikelnr.:
999537
Auteur / Componist:
Uitgavejaar:
2006
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
BMP6121357
ISMN:
9790365213368

Beschrijving

De titel van dit werk is ontleend aan het gelijknamige verslag van Julius Caesar die de verovering van Galië tussen ca. 58 v.Chr. en 50 v.Chr. vertelt. Het oorspronkelijke verslag, dat tot op vandaag een grote geschiedkundige waardeheeft, bestond uit zeven op perkament geschreven rollen en had door overdrijvingen en halve waarheden een uitgesproken propagandistisch karakter. Bart Picqueur, die deze geschriften als inspiratiebron gebruikte, beschrijft eenbelangrijke veldslag tussen de Nerviërs, een Belgische volksstam, en de Romeinen, maar bekeken vanuit het kamp van de Nerviërs. En dat werpt een ander licht op de zaak... Het werk bestaat uit verschillende delen die elke scène muzikaalomschrijft. Aan het einde van het werk is de boodschap dat een oorlog enkel verliezers kent. Deze spectaculaire compositie omvat tal van indrukwekkende effecten. Voor concert of concours.

178,30  €
Levertijd: 2–4 weken
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven