Basisfilters
Instrumenten
Stijl
Trefwoord
Uitgave
Leren
Taal
Moeilijkheidsgraad

Annie Bank – Bladmuziek

Muziekuitgeverij Annie Bank was een zelfstandige Nederlandse muziekuitgeverij, die zich aanvankelijk specialiseerde in de uitgave van katholieke koor- en orgelmuziek, maar gaandeweg een steeds breder scala aan genres aanbood. Uitgeverij Annie Bank is inmiddels sinds enkele jaren onderdeel van Edition Ferrimontana.

Annie Bank (1914–2002) maakte zich gedurende de Tweede Wereldoorlog het tekenen, kalligraferen en vermenigvuldigen van bladmuziek eigen om op die manier te kunnen voorzien in een behoefte aan kerkelijke bladmuziek. Gedurende de oorlog moesten alle kunstenaars zich immers aansluiten bij de door de bezetter opgerichte “Kultuurkamer’. Werk van kunstenaars die niet aangesloten waren werd verboden.

Destijds jonge Nederlandse componisten zoals Albert de Klerk, Jan Mul en Herman Strategier maakten dankbaar gebruik van de diensten van Annie Bank om hun eigen muziek tijdens de oorlog te kunnen verspreiden. Dit uit nood geboren initiatief zou later uitgroeien tot een toonaangevende zelfstandige uitgeverij waar ook internationaal bekende Nederlandse componisten zoals Henk Badings en Ton de Leeuw hun muziek onder zouden brengen. De uitgeverij werd internationaal gewaardeerd vanwege de kwaliteit van hun (koor)uitgaven.

De naam “Annie Bank Edition” werd geïntroduceerd in 2004 en in eerste instantie gebruikt voor de verkoop van alle volledig zelfstandig geproduceerde uitgaven. Het aanbod werd later aangevuld met uitgaven van andere uitgevers. Sinds 2015 is uitgeverij Annie Bank onderdeel van Edition Ferrimontana

Gerelateerde muziek:

Placeholder image
Franz Xaver Gruber

Stille Nacht

voor: Gemengd koor (SATTBB) a capella

Koorpartituur

Artikelnr.: 604243

2,00  €incl. BTW, plus verzendkosten
Levertijd: 1–2 weken (nl)
Placeholder image
Giulio Caccini

Ave Maria

voor: Solist, gemengd koor (SATB), orgel

Koorpartituur

Artikelnr.: 462106

2,35  €incl. BTW, plus verzendkosten
Levertijd: 1–2 weken (nl)
H. Lenselink: Warm Ups For Jazz And Close Harmony Choir, Gch
Harold Lenselink

Warm Ups For Jazz And Close Harmony Choirs

voor: Gemengd koor a capella

Artikelnr.: 148149

10,00  €incl. BTW, plus verzendkosten
Levertijd: 3–6 werkdagen (nl)
Placeholder image
Wilko Brouwers

Werkboek Koordirectie

voor: Gemengd koor (SATB) a capella

Muziek lesboek (ringband)

Artikelnr.: 1025304

35,20  €incl. BTW, plus verzendkosten
Levertijd: 1–2 weken (nl)
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven