Stefan Schwalgin (* 1965)

La Passione del Gelato

Humoristischer Marsch

voorHarmonieorkest
UitgaveDirigeerpartij (C), losse partijen
Artikelnr.1677637
Auteur / ComponistStefan Schwalgin
Moeilijkheidmedium
Maten21 × 29,7 cm
Duur3:00 minuten
Uitgavejaar2024
Uitgever / ProducentMusikverlag Rundel
Productie nr.MVSR3546

Beschrijving

De in Italië geboren Rino Bernardi is een goed voorbeeld van succesvolle sociale integratie. In 1978 opende hij zijn ijssalon in Ochsenhausen (district Biberach), dat nu al tientallen jaren wordt beschouwd als een gastronomisch instituut in deze stad. Bovendien is Bernardi volledig geïntegreerd in de gemeenschap, onder meer als genereuze voorstander van sport, en wordt hij door de lokale bevolking vaak gekarakteriseerd als “meer Zwabisch dan veel Zwaben”. De mars “La passione del gelato” (in het nederlands: “De passie voor ijs”) maakt de Italiaans-Zwabische integratie à la Rino op een enigszins ironische manier tot thema: hier worden muzikale thema’s en motieven uit Italië en de De regio Oberschwaben (Biberach) wordt op humoristische wijze tot een onlosmakelijke eenheid verweven gepresenteerd. De “Biberacher Kreismarsch”, het volkslied “Aan de Zwabische Spoorweg” en – aan Italiaanse kant – de liederen “Funiculì, Funiculà”, “O sole mio” en het Italiaanse volkslied worden gespeeld.

We gebruiken YouTube om video-inhoud in te sluiten. Deze Google-service heeft zijn eigen cookies en kan gegevens over uw activiteit verzamelen. Meer informatie vindt u in de gegevensbeschermingsverklaring van de aanbieder. We hebben uw toestemming nodig om YouTube-video's weer te geven:

Bekijk YouTube-inhoud
86,60  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven