Otto M. Schwarz (* 1967)

Man in the Ice

Mitropa Concertwork Series

voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur
Artikelnr.:
957729
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
makkelijk
Talen:
Duits, Engels, Frans, Nederlands
Omvang:
32 pagina’s
Uitgavejaar:
2016
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
2078-16-140 M
ISMN:
9790035233580

Beschrijving

Dit programmatische stuk muziek is een van de best verkochte werken van Otto M. Schwarz. Er was veel vraag naar een versie met een lagere moeilijkheidsgraad om het jonge en kleinere ensembles mogelijk te maken dit epische stuk uit te voeren. Op 19 september 1991 werd het gemummificeerde lichaam van een man aangetroffen op de Similaungletsjer (ook wel Niederjochferner genoemd) in de Ötztäler Alpen. Het ging om een man die 5300 jaar geleden had geleefd; hij had al zijn persoonlijke bezittingen nog bij zich. Zijn kleding en wapens waren vrij goed bewaard gebleven en geven ons dus meer inzicht in dat tijdperk. De Oostenrijkse maker van natuurdocumentaires Kurt Mündel reconstrueerdehet leven van deze man en maakte er een film over, die Otto M. Schwarz als gelegenheid aangreep om een symfonisch werk voor harmonieorkest te schrijven en Ötzi, de ‘man in het ijs’ muzikaal nieuw leven in te blazen.

We gebruiken YouTube om video-inhoud in te sluiten. Deze Google-service heeft zijn eigen cookies en kan gegevens over uw activiteit verzamelen. Meer informatie vindt u in de gegevensbeschermingsverklaring van de aanbieder. We hebben uw toestemming nodig om YouTube-video's weer te geven:

Bekijk YouTube-inhoud
26,50  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven