Philip Sparke (* 1951)

Rockin' Trumpets

Debut Series

P. Sparke: Rockin' Trumpets (Pa+St) (0)
voor:
Fanfare and Trumpet[s]
Uitgave:
Partituur, losse partijen
Artikelnr.:
975382
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
makkelijk
Talen:
Duits, Engels, Frans, Nederlands
Maten:
30,5 × 22,9 cm
Uitgavejaar:
2006
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
AMP 163-020
ISMN:
9790570297481

Beschrijving

De geschiedenis van de rock-’n-roll gaat terug tot de muzikale invloed van de eerste Afrikaanse slaven in Noord-Amerika, maar de term werd pas gebruikt in het jaar 1951, toen Allan Freed, diskjockey in Cleveland, de benaming verzonen een radioprogramma lanceerde dat hij Moondog Rock’n’Roll Party noemde. De stijl lijkt sterk op die van de rhythm-and-blues. Rockartiesten van het eerste uur, zoals Ike Turner, Bill Haley, Chuck Berry, Buddy Holly en ElvisPresley, hadden veel invloed via de nieuw uitgevonden jukebox. Rockin’ Trumpets geeft jonge orkesten de kans om de jaren van de rock-’n-roll te laten herleven, waarbij de hoofd-rol is weggelegd voor de trompetsectie.

101,90  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven