Philip Sparke (* 1951)

Sunday in the Park

for Eb Horn and Brass Band

P. Sparke: Sunday in the Park (Pa+St) (0)
voor:
Brass Band and Horn[s]
Uitgave:
Partituur, losse partijen
Artikelnr.:
975240
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
gevorderd
Talen:
Duits, Engels, Frans, Nederlands
Uitgavejaar:
2016
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
AMP 420-030
ISMN:
9790570299904

Beschrijving

Sunday in the Park is geschreven voor Sheona White, een ware virtuoos op de althoorn, in opdracht van haar partner, Matt Wade, die het haar gaf als kerstgeschenk. Componist Philip Sparke is al jarenlang kenner en bewonderaar van hetalthoornspel van Sheona. Hij heeft haar eerste solo-cd geproduceerd en al eerder stukken voor haar geschreven. Zowel de componist als de uitvoerende zijn grote fans van de legendarische Karen Carpenter; Sheona baseert haar sound zelfs gedeeltelijk opde zwoele stem van deze zangeres. Daarom is dit solowerk een eerbetoon geworden aan de relaxte stijl en rijke harmonische taal van de Carpenters hoewel het niet gaat om een potpourri van bekende nummers. Sunday in the Park begint met eenbegeleide cadens voor de solist, die uitmondt in een soepele, ritmische melodie met een ontspannen feel. Die melodie wordt overgenomen door het orkest, waarop de solist een sfeerverandering teweegbrengt met de introductie van een sneller tussenspelin een lichte rockstijl. Dit gedeelte bereikt een climax, waarna de muziek weer tot rust komt en de oorspronkelijke stemming terugkeert. Een variatie op de originele melodie leidt naar een korte cadens van de solist, gevolgd door een sfeervolleafronding.

117,20  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.