Johann Strauß (Sohn) (1825 – 1899)

Emperor Waltz op. 437

voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur, Pianopartij, losse partijen
Artikelnr.:
1560335
Auteur / Componist:
Arrangeur:
Moeilijkheid:
gevorderd
Maten:
21 × 29,7 cm
Duur:
8:50 minuten
Uitgavejaar:
1988
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
MVSR1503

Beschrijving

Berlijn mag zich met bijna hetzelfde recht als Wenen de Johann Strauss-stad noemen. De componist was aan de rivier de Spree net zo bekend en gerespecteerd als aan de Donau, en in Berlijn beleefde hij successen van triomfantelijke proporties. Er is dan ook een duidelijke Berlijnse connectie in veel van zijn werken, met als meest sprekende voorbeeld de beroemde keizerlijke wals, die werd gecomponeerd voor de opening van de Berlijnse "Königsbau" (1889). Als de critici van die tijd dachten dat ze "Pruisische" marsmelodieën hoorden in de inleiding van de wals, dan was dat pure wensgedachte.

De compositie is door en door Weens, ook al kan ze niet duidelijk in verband worden gebracht met de Donau-monarchie. Bij dergelijke werken, die gebukt gaan onder vele clichés, is het best goed om de motieven achter hun creatie in herinnering te brengen.

96,80  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven