Johann Strauß (Sohn) (1825 – 1899)

Pleasure Train

Polka schnell op. 281

voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Dirigeerpartij, losse partijen
Artikelnr.:
1560107
Auteur / Componist:
Arrangeur:
Moeilijkheid:
mediumgevorderd
Maten:
21 × 29,7 cm
Duur:
3:00 minuten
Uitgavejaar:
1992
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
MVSR1685

Beschrijving

Er was een grote behoefte aan dansnoviteiten die opgevoerd zouden worden op de modieuze Weense carnavalsbals. Een ware uitdaging dus voor Johann Strauss, de walskoning, en zijn broers. De galop "Pleasure Train" ging in première op 19 januari 1864 in de Redoutensäle en opgedragen aan de Associations of Industrial Societies. In de loop van de tijd werd deze galop een van de meest uitgevoerde orkestwerken van Johann Strauss jr.

De "Pleasure Train" is gearrangeerd voor band door Otto Wagner (1924-1999). Na zijn muzikale basisopleiding in zijn geboorteland Saksen, begon hij zijn studie in 1940 zowel in Berlijn als in Leipzig. Onder zijn leraren was professor Hans Felix Husadel, op dat moment Principal Senior Director of Music, Duitse luchtmacht. Na de oorlog was hij actief als orkest- en theatermuzikant. Hij raakte geïnteresseerd in blaasmuziek in 1967 en was ijverig op dat gebied als dirigent, clinicus, adviseur en vooral als componist en arrangeur.

Het was zijn samenwerking met het gerenommeerde Leipzig Radio Wind Orchestra dat zijn internationale reputatie creëerde. En, last but not least, zijn subtiele bewerkingen van Weense muziek maakten hem tot een gerespecteerd expert in dit bijzondere domein van de lichte muziek.

56,10  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven