Summer

for wind orchestra

Summer, Blaso (Part.) (0)
voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur
Artikelnr.:
1208895
Moeilijkheid:
gevorderd
Talen:
Duits, Engels, Frans, Nederlands
Omvang:
92 pagina’s
Uitgavejaar:
2014
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
AM 137-140
ISMN:
9790035228166

Beschrijving

Summer is de tweede in een reeks symfonische gedichten, ge nspireerd op de jaargetijden en de volkmuziek van Scandinavië. Maakte ik in het eerste werk Spring gebruik van twee Zweedse volksmelodieën, in Summer komt de Finse volksmuziek aan bod.Het werk opent met een verklanking van het pastorale landschap van Pohjanmaa (Engels: Ostrobothnia), een langgerekt gebied aan de westkust van Finland. Net als in Spring vervolgt de muziek met een polka, hier gebaseerd op de openingsmaten van Suomis Sång (‘Lied van Finland’). Na een kort hoorn-intermezzo speelt een saxofoonkwartet van achter de bühne Ant han dansa med mej (‘Ant danste met mij’),terwijl in het orkest een ostinato baslijn ontstaat die de overgang vormt naar de finale. Een geleidelijke opbouw naar het ‘Zon-thema’ uit Spring (maat 301-305) mondt uit in een stralend slot. Daarin klinkt een kort citaat uit de Eerste Symfonie van Jean Sibelius, Finlands muzikale icoon.

57,10  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven