Ton Terra

Zes dieren en een gitaar

Veertig gitaarlessen voor kinderen vanaf vijf jaar

Zes dieren en een gitaar, Git (0)Zes dieren en een gitaar, Git (1)Zes dieren en een gitaar, Git (2)Zes dieren en een gitaar, Git (3)
voorGitaar
UitgaveMuziek lesboek
Artikelnr.694598
Auteur / ComponistTon Terra
TaalNederlands
Uitgever / ProducentToorts
Productie nr.UDT9060207345
ISBN9789060207345

Beschrijving

Kinderen vinden het vaak op zeer jonge leeftijd al leuk om op een instrument les te krijgen. De gitaar blijkt zich daar goed voor te leen. Dat merkte Ton Terra in de praktijk van de muziekschool waar hij al ruim 40 jaar actief is in het gitaaronderwijs. Hij heeft deze methode voor kinderen vanaf vijf jaar ontwikkeld, waarin hij ermee rekening houdt dat de jongste leerlingen nog niet kunnen lezen.

De veertig lessen kunnen bij hen een heel cursusjaar beslaan; met iets oudere leerlingen gaat het vanzelfsprekend sneller. Naast het leren spelen van bekende en speciaal hiervoor geschreven liedjes en korte oefeningen is er veel aandacht voor een juiste houding en het ontwikkelen van de beweeglijkheid van de handen.

Ook worden allerlei suggesties gedaan voor spelletjes die het gevoel voor toon, ritme en dynamiek bevorderen. Het lezen van noten wordt via het gaan begrijpen van duur en hoogte geleidelijk geïntroduceerd. Ton Terra werd tot bestuurslid van de European Guitar Teachers Association (Nederlandse sectie) benoemd vanwege zijn bijzondere pionierswerk in het gitaaronderwijs aan zeer jonge kinderen.

17,10  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven