Ernst Uebel (1882 – 1959)

Sounds of Elation op. 70

Marsch
RUNDEL Marsch / March / Marche Collection

voorHarmonieorkest
UitgaveDirigeerpartij (C), losse partijen
Artikelnr.457242
Auteur / ComponistErnst Uebel
ArrangeurSiegfried Rundel
Maten21 × 29,7 cm
Duur4:00 minuten
Uitgever / ProducentMusikverlag Rundel
Productie nr.MVSR1520

Beschrijving

De componist en muzikaal leider Ernst Uebel (1882-1959) bracht het grootste deel van zijn leven door in de stad Klingenthal. Het is dan ook helemaal niet verwonderlijk dat zijn magnifieke mars "Jubelklänge", die vrolijkheid en geluk bij de luisteraar brengt, wordt beschouwd als het geheime volkslied van Klingenthal. Dit geldt met name omdat elke soort ervan door experts wordt beschouwd als een "muzikaal juweeltje".

Ernst Uebel had een solide basis, zowel als technicus als als componist. Uebel voltooide met onderscheiding de masterclass van de stadsmuziekschool in Klingenthal en werkte daarna zes jaar in het instrumentmakersvak. In 1909 werd hij leraar koperblazers en snaarinstrumenten aan de plaatselijke muziekschool en in 1928 behaalde hij het diploma van technisch instructeur. Parallel hieraan begon hij aan zijn muzikale carrière, want in 1911 werd hij benoemd tot directeur van het stadsharmonieorkest van Klingenthal. Deze benoeming vereiste een opleiding aan het conservatorium van Dresden, waar hij in 1912 afstudeerde als muziekleraar. In 1921 werd Ernst Uebel City Music Director van Klingenthal, en vijf jaar later componeerde hij zijn ongeëvenaarde mars "Jubelklänge" ("Sounds van opgetogenheid").

Hoewel "Jubelklänge" tot de weinige marsen van universele aantrekkingskracht behoort, aangezien het in veel landen zeer populair is, is het eigenlijk een "jonge mars", zoals het pas algemeen bekend werd na de Duitse eenwording.

We gebruiken YouTube om video-inhoud in te sluiten. Deze Google-service heeft zijn eigen cookies en kan gegevens over uw activiteit verzamelen. Meer informatie vindt u in de gegevensbeschermingsverklaring van de aanbieder. We hebben uw toestemming nodig om YouTube-video's weer te geven:

Bekijk YouTube-inhoud
76,50  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven