Giuseppe Verdi (1813 – 1901)

I Vespri Siciliani

Ouverture

voorHarmonieorkest
UitgavePartituur, losse partijen
Artikelnr.958967
Auteur / ComponistGiuseppe Verdi
ArrangeurFranco Cesarini
Moeilijkheidzeer moeilijk
Uitgavejaar2000
Uitgever / ProducentMitropa
Productie nr.0682-00-010 M
ISMN9790035024485

Beschrijving

In 1854 was Verdi in Parijs om in opdracht van de Opéra I vespri siciliani (1855) te componeren. De componist begon zich al snel te ergeren aan de eisen van de Franse ‘Grand Opéra’ omdat hij deze te beperkend en gekunsteld vond: “Ik zal erg blij zijn als ik I vespri siciliani heb voltooid. Een opera bij de Opéra is zo vermoeiend als het doden van een stier. Vijf uren muziek? … pfff!” Na de première schreef de Franse componist Hector Berlioz voor het Journal des débats een artikel waarin hij zei: “We moeten toegeven dat in I vespri siciliani de indringende intensiteit van de melodische expressie, de weelderige afwisseling van de instrumentatie, de volheid, depoëtische sonoriteit van het geheel, de warme levendigheid die alom schittert en de hartstochtelijke kracht, hoewel deze zich langzaam ontvouwt (een karakteristiek kenmerk van Verdi’s talent), het hele werk een bepaalde grootsheid geven, een soort majestueuze soevereiniteit die nadrukkelijker naar voren komt dan in Verdi’s eerdere theaterproducties .”In de ouverture, een groots, onstuimig meesterwerk, horen we de tederheid en kracht van de eerste schreden op het pad van het Italiaanse ‘risorgimento’.

186,50  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven