Oliver Waespi (* 1971)

Il Cantico

Konzertwerk

Placeholder image
voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur, losse partijen
Artikelnr.:
1000959
Auteur / Componist:
Uitgavejaar:
2006
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
0601.1.306
ISMN:
9790365211937

Beschrijving

In opdracht van de Stadtharmonie Zurich Oerlikon-Seebach voor de 2005 WASBE Conference in Singapore.Il Cantico is gebaseerd op "Cantico di Frate Sole", een gedicht van Sint-Fransiscus van Assisi. In deze beroemde mystieke tekst druktSint-Fransiscus zijn dankbaarheid tegenover God uit voor de natuur, de zon, de aarde en al wat leeft.Il Cantico gebruikt specifieke gedeeltes uit dit gedicht als inspiratie. Een trage, dromerige melodie in de fluit kondigt hetopkomen van de zon aan, en de energie van het licht wordt uitgedrukt in stralende motieven bij de koperblazers. Het volgende deel is opgedragen aan de maan (sora luna), een soort van spiegel van de zon, en aan de sterren (le stelle).De muziek wordt ingetogen, en leidt naar een kalm 'geluidsveld' in de houtblazers en daarna naar een mysteriueze hoornsolo. Al tijdens dit langzame deel flitsen er akkoorden, die het laatste deel reeds voorafkondigen.Dit deelgaat over het vuur (frate focu) dat de nacht verlicht en verwarmt, als een aardse gezant van de zon. Naar het einde van het werk toe worden het Zon-thema en het Vuur-thema met elkaar vermengd.Naast deze rijke beeldentaal, is er ookeen strict muzikale structuur die de ontwikkeling van Il Cantico ondersteund.Een muzikale cel van 4 noten aan het begin in hoorns en fluit is de basis voor bijna het ganse werk. Bijgevolg is het werk voornamelijk monothematischen gestructureerd op basis van metamorphosen. De 'oer-cel' wordt stap per stap rijker en dieper in zowel melodie als harmonie.

246,60  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven