Bill Whelan (* 1950)

Highlights from Riverdance

Highlights from Riverdance, Blaso (Pa+St) (0)

Highlights from Riverdance

voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur, losse partijen
Artikelnr.:
1011245
Auteur / Componist:
Arrangeur:
Moeilijkheid:
gevorderd
Maten:
30,5 × 22,9 cm
Uitgavejaar:
2014
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
AM 136-010
ISMN:
9790035228586

Beschrijving

RIVERDANCE werd voor het eerst uitgevoerd in een 7 minuten durende versie tijdens het Eurovisie Song Festival 1994 in het Point Theatr in Dublin op 30 April 1994. Dit eerste optreden werd verzorgd de Ierse danskampioenen Jan Butler en MichaelFlatley, het RTE Concert Orchestra en vocal group Anúna, met muziek geschreven door Bill Whelan. Whelan componeerde ook Timedance - een vroege versie vanRIVERDANCE - voor het Eurovisie Song Festival 1981, uitgevoerd door Planxty. In november 1994startte de kaartverkoop in Dublin voor de eerste avondvullende voorstelling van RIVERDANCE, die op 9 februari 1995 in het Point Theatre in premiére ging. De show liep voor vijf weken en werd een kassucces met meer dan 120.000 bezoekers. Op 8 mei1995 werd RIVERDANCE op speciale uitnodiging van Prins Charles uitgevoerd tijdens het Royal Gala voor de 50e verjaardag van de VE Day viering. Dit trok een tv-publiek van 20 miljoen kijkers. Na succesvolle runs in andere steden in Europa reisdeRIVERDANCE in maart 1996 naar New York voor de Amerikaanse premiére in de legendarische Radio City Music Hall. Ook hier was de show een groot succes met acht weken lang een uitverkochte zaal.
Tot op heden heeft RIVERDANCE meer dan 10.000 uitvoeringen gehad, werd live gezien door meer dan 22 miljoen mensen in meer dan 350 locaties in 40 landen, verspreid over 4 continenten. Het speelde voor een wereldwijd televisiepubliek van meer dan 2miljard, verkocht meer dan 3 miljoen exemplaren van de Grammy Award-winnende cd en meer dan 10 miljoen videos, en is daarmee één van de best verkopende entertainment shows ter wereld .
Dit nieuwe arrangement voor harmonieorkest van RIVERDANCE is de tweede samenwerking tussen Bill Whelan en Johan de Meij. In 2011 werkten ze nauw samen aan de bewerking van The Seville Suite, oorspronkelijk geschreven voor de 1992 World Expo inSevilla, Spanje. De eerste uitvoering van dit arrangement vond plaats op 25 juni 2013 in het Ginger Rodgers Theatre in Medford, Oregon met the American Band College onder leiding van Johan de Meij, in aanwezigheid van de componist.

Medley from: CLOUDSONG, FIREDANCE, LIFT THE WINGS, DANCE OF THE RIVER WOMAN, and RIVERDANCE

246,60  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven