Satoshi Yagisawa (* 1975)

The Life of a Samurai

The Japanese Spirit of Toshizou Hijikata

S. Yagisawa: The Life of a Samurai, Blaso (Part.) (0)
voor:
Harmonieorkest
Uitgave:
Partituur
Artikelnr.:
862307
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
gevorderd
Talen:
Duits, Engels, Frans, Nederlands
Omvang:
28 pagina’s
Uitgavejaar:
2013
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
DHP 1135401-140
ISMN:
9790035226261

Beschrijving

Dit werk is gecomponeerd in opdracht van het Horikoshi High School Wind Ensemble, dat onder leiding staat van dirigent Takashi Yoshizawa, die al sinds de oprichting goed bevriend is met Satoshi Yagisawa. The Life of a Samurai is het derde werk dat de componist voor het ensemble heeft geschreven. Hij kreeg het verzoek een Japans thema als uitgangspunt te nemen, een zeldzaam fenomeen binnen de meer dan 120 stukken die Yagisawa tot nu toe voor blaasorkest heeft gecomponeerd. Yoshizawa vroeg naar een dergelijk werk omdat hij de wereld graag wilde laten kennismaken met de Japanse geest en geschiedenis.Het thema in kwestie is bushido (dat letterlijk ‘de weg van de krijger’betekent). Deze essentiële Japanse erecode van ridderlijkheid onder de samoerai - de Japanse krijgsadel - is van generatie op generatie overgedragen, maar is in de loop der tijd ook veranderd. Soms wordt er ook wel gesproken van ‘mo-no-no-fu’. Een van de meest vooraanstaande krijgers die deze code in turbulente tijden toepaste, was Toshizou Hijikata (1835-1869). Hij was een man uit het laatste grote tijdperk van de samoerai, en hij geloofde sterk in de waarde van bushido. Hij bleef trouw aan zijn ridderlijkheid en riskeerde daarmee zelfs zijn eigen leven. Deze compositie weerspiegelt het verschijnsel bushido evenals het gepassioneerde leven van Toshizou. In dit werk worden Japanse instrumenten gebruikt, zoals Japanse trommels en slagwerk van bamboe. De componist heeft hiervoor alternatieven aangereikt, zodat de compositie wereldwijd kan worden uitgevoerd, ook door niet-Japanse orkesten.

48,40  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven