Andreas Ziegelbäck (* 1997)

Bleak Forest

voor:
Fanfare
Uitgave:
Partituur, losse partijen
Artikelnr.:
1643685
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
makkelijkmedium
Duur:
6:00 minuten
Uitgavejaar:
2023
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
SDP204-23-102
ISMN:
9790502952945

Beschrijving

Bleak Forest is een blaasorkeststuk voor kleinere ensembles en biedt de musici vooral de ruimte om hun klank en effectenspel te verbeteren. De technische eisen zijn dan ook bewust niet te hoog. Met dit werk won de componist de "VLAMO International Composition Contest 2022". Thematisch is het werk beïnvloed door de jeugdherinneringen van de componist. In zijn geboorteland was er een donker, legendarisch bos dat magisch leek voor de kinderen uit het kleine dorp. Zonder specifieke reden werd elke excursie naar dit bos een spannend, soms angstaanjagend avontuur. Er waren verhalen over bedreigende dieren, die aan het begin van het stuk te horen zijn, maar ook over magische wezens. De magie van het bos wordt in het Andante vanaf maat 70 op muziek gezet. Het knakken van vingers staat voor geïsoleerde regendruppels. Vanaf maat 99 wordt de mars naar huis beschreven, waarbij af en toe misselijke gevoelens opkomen als de kinderen elkaar bang maken met hun fantasierijke verhalen. Uiteindelijk is er echter een veilige thuiskomst, want magische wezens bestaan tenslotte alleen in verhalen... nietwaar? Andreas Ziegelbäck studeerde muziekonderwijs aan de Mozarteum Universiteit in Salzburg en geschiedenis aan de Parijse Lodron Universiteit. Naast zijn studie volgde hij een opleiding tot ensembleleiding voor harmonieorkest bij dirigent en componist Thomas Doss. Het was Doss die Ziegelbäcks interesse in componeren aanwakkerde. In 2021 voltooide Andreas Ziegelbäck zijn compositiestudie bij Johannes Maria Staud. In 2020 nam hij deel aan een masterclass in Bern bij Oliver Waespi voor brassbandcompositie, gevolgd door een première door de Swiss Army Brass Band.

99,90  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst

Aanverwante artikelen

Placeholder image
Andreas Ziegelbäck

Bleak Forest

voor: Fanfareorkest

Partituur

Artikelnr.: 1650583

20,40  €incl. BTW, plus verzendkosten
Levertijd: 1–2 weken (nl)
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven