Giacomo Puccini (1858 – 1924)

Angelo del Cielo

from the Opera Suor Angelica

G. Puccini: Angelo del Cielo (Pa+St) (0)
voor:
Concert Band/Harmonie and Cello
Uitgave:
Partituur, losse partijen
Artikelnr.:
1208919
Auteur / Componist:
Moeilijkheid:
medium
Maten:
30,5 × 22,9 cm
Uitgavejaar:
2010
Uitgever / Producent:
Productie nr.:
AM 121
ISMN:
9790035034989

Beschrijving

De eenakter Suor Angelica is het tweede gedeelte uit Puccini’s drieluik Il Trittico en speelt zich af in een Italiaans klooster, aan het eind van de zeventiende eeuw. Zuster Angelica is van adellijke komaf, maar ze zit al zeven jaar in het klooster - gedwongen door haar familie als straf voor een onbekende zonde. Tijdens een bezoek van haar tante vertelt deze van haar zoontje, dat Angelica slechts één keer heeft kunnen zien en kunnen liefkozen, voordat ze het klooster in werd gestuurd. Hoe zou hij er nu uitzien? Wat voor kleur ogen zou hij hebben? Dan hoort ze dat haar kind twee jaar geleden gestorven is. Dit vreselijke nieuws vormt de aanleiding voor haarenige echte aria Senza Mamma, een hartverscheurend lied van ingehouden waardigheid - gericht aan haar kleine 'engel in de hemel' (Angelo del Cielo). Aan het eind van de opera klinkt alleen het orkest in al zijn kleuren, de zelfmoord van Angelica begeleidend. In deze bewerking neemt een solo cello de rol van Zuster Angelica voor zijn rekening.

100,90  €
Levertijd: 1–2 weken (Nederland)
op de verlanglijst
Onlangs bekeken
Verband deutscher MusikschulenBundesverband der Freien MusikschulenJeunesses Musicales DeutschlandFrankfurter Tonkünstler-BundBundes­verb­and deutscher Lieb­haber-OrchesterStützpunkt­händ­ler der Wiener Urtext Edition

© 2004–2024 van Stretta Music. Bestel en koop bladmuziek online.

Uw specialist voor allerlei soorten bladmuziek. Muziekboeken online winkel, bladmuziek en play alongs om te downloaden, boeken, muzieklessenaars, lampen en muziek accessoires.

Het land Wereldwijd heeft een eigen Stretta website. In het geval dat je bestelling in dit land geleverd wordt, kun je het beste naar deze site wisselen, zodat de juiste levertijden en -voorwaarden getoond worden. Je winkelmandje en account blijven ongewijzigd wanneer je van land wisselt.

nl-netWisselen naar Stretta Music Wereldwijdnl-nlOp Stretta Music Nederland blijven